Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск вирушив у Португалію

    2 серпня глава Католицької Церкви Папа Римський Франциск вирушив у свою 42 Апостольську подорож. Візит у Португалію пов’язаний із участю в Світовому Дні Молоді в Лісабоні, до учасників якого Папа Франциск офіційно приєднається у четвер.

    У дорогу Папу з міжнародного аеропорту Риму провели юнаки та дівчата з реабілітаційної спільноти та дідусі з внуками. Після приблизно тригодинного перельоту літак Папи приземлиться на базі ВПС Португалії «Figo Maduro», де відбудеться офіційна зустріч за участі президента країни.

    Як повідомляє “Католицький оглядач”, це уже друга подорож понтифіка в Португалію.  У травні 2017 року він здійснив паломництво до Фатіми з нагоди 100-річчя появи Пресвятої Богородиці трьом дітям, двох з яких він тоді проголосив святими Католицької Церкви. Також і цього разу Святіший Отець відвідає цей санктуарій, де молитиметься разом з хворими юнаками і дівчатами за мир, зокрема, в Україні.

    Як раніше зазначав глава УГКЦ, у Всесвітньому дні молоді за участі Папи візьмуть участь і паломники з України. Він закликав учасників з інших країн вислухати українську молодь.

     

    Найсвіжіше

    Популярне