Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    «Той вибух вулкану, який стався в Україні, змусить кипіти всю Європу», — глава УГКЦ

    1 серпня на сайті Української греко-католицької церкви опублікували фрагмент виступу її предстоятеля Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава. У статті подаються роздуми ієрарха про майбутнє України і Європи. Ними він поділився 23 серпня під час зустрічі із рухом “Українська молодь – Христові”.

    «Я переконаний, що тієї Європи, тієї України, тієї росії, які були перед війною, вже нема, — зазначив Блаженніший Святослав. — І не треба нам за цим ностальгувати. Якщо хтось думає, що Україна після війни буде лише повернення до всього, що було перед тим, — це ілюзія. Ми можемо бути набагато кращими».

    Предстоятель наголосив, що Європа переживає шок із запізненням та ще не зрозуміла, що війна в Україні — це не просто війна для України, це війна у Європі. Крім цього, він зазначив, що українська молодь швидше дорослішає, ніж молодь у спокійних та багатих країнах. Через війну діти втрачають дитинство і дуже швидко дорослішають. Але ці зміни, за словами глави УГКЦ , той вибух вулкану, який стався в Україні, змусить кипіти всю Європу.

    «Нам деколи болить, коли ми відчуваємо, що багато людей у Європі Україну не розуміє, — розповів Святослав Шевчук. — І йдеться не лише про світських, а й церковних діячів. А з іншого боку, я боюся тих, які себе вважають експертами. Тому Європа буде змінюватися, а ми будемо каталізатором тих змін. Як гарячий камінь нагріває цілу посудину з водою, так і Україна нагріватиме Європу та робитиме її інакшою».

    Нагадаємо, глава УГКЦ закликав католиків світу вислухати українську молодь на заході в Лісабоні.

     

    Найсвіжіше

    Популярне