Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Віктор Єленський розповів іноземним дипломатам як Росія, прикриваючись релігією, просуває власну пропаганду в Україні

    27 липня у Митрополичому будинку Святої Софії на запрошення Голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті Віктора Єленського відбулася зустріч з іноземними дипломатами, які акредитовані в Україні.

    Як повідомляє сайт відомства, голова ДЕСС ознайомив гостей із особливостями моделі державно-церковних відносин та станом співпраці між конфесіями, розвитком релігійної ситуації в країні. Особливу увагу було приділено участі Церков і релігійних організацій у захисті країни. Зокрема, сторони обговорили здійснення ними численних гуманітарних проєктів та відстоювання інтересів України на міжнародній арені.

    Віктор Єленський докладно зупинився на кампанії з насадження вогнищ антиукраїнськості та просування в суспільстві проросійських наративів під прикриттям віри. Зокрема насадження ідей російського шовінізму, ненависті до України та Заходу. За його словами кампанія була ретельно розроблена і добре фінансується РФ. Він також окреслив ту роль, яка відводилася релігійним інституціям у підриві української державності й обороноздатності та поширенні капітулянтських настроїв з початком російської агресії у 2014.

    Разом з тим голова ДЕСС все ж зазначив, що широкомасштабне вторгнення примусило переважну більшість людей із проросійськими поглядами, радикально змінити свою позицію. Тако, він підкреслив єдність суспільства, держави та церковного середовища у прагненні унеможливити зловживання релігією в інтересах держави-агресора.

    Насамкінець, Єленський відповів на численні питання дипломатів.

    Нагадаємо, недавно голова ДЕСС зустрівся з митрополитом Онуфрієм.

    Найсвіжіше

    Популярне