Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    У Святій Софії Київській завершився Помісний Собор ПЦУ: основні рішення

    27 липня в Софійському соборі Києва відбувся Помісний Собор Православної Церкви України, вища владна соборною інституція, що представляє церковну повноту: вірян, чернецтво, духовенство та єпископат з усіх куточків України, повідомляє офіційна сторінка ПЦУ у фейсбуці.

    Помісний Собор тривав понад 5 годин, його учасниками було порушено і заслухано багато актуальних питань і тем, ухваленіі відповідні рішення. Основні з них такі:

    1. Затверджено Постанову Архієрейського Собору про календарне питання, схвалено перехід на новоюліанський календар з 1 вересня цього року, зберігаючи за парафіями та монастирями, які цього бажають, право використовувати старий (юліанський) календар.
    2. Затверджені прийняті Священним Синодом УПЦ (ПЦУ) та Архієрейським Собором нашої Церкви рішення, ухвалені за час від Об’єднавчого Собору, відображені у відповідних синодальних документах і соборних постановах, в тому числі судові діяння.
    3. Засвідчено бажання і готовність нашої Помісної Церкви вести діалог, мета якого – досягнення єдності українського Православ’я навколо Київського престолу на засадах Томосу про автокефалію та згідно з принципами, раніше вже викладеними Архієрейським Собором.
    4. Підтримано, як це вже зробив Архієрейський Собор, Предстоятеля ПЦУ в питанні незалежності Церкви від зовнішніх впливів на церковне життя і управління.
    5. Затверджено ухвалений Архієрейським Собором Статут (положення) про управління УПЦ (ПЦУ), а також низку інших звернень, оцінок і пропозицій.

    З усіма рішеннями Помісного Собору згодом можна буде ознайомитись на сайті www.pomisna.info

    Нагадаємо, Помісний Собор ПЦУ затвердив перехід на новоюліанський календар

    Найсвіжіше

    Популярне