Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Помісний Собор ПЦУ затвердив перехід на новоюліанський календар

    Перший Помісний Собор Православної Церкви України (ПЦУ) 27 липня затвердив перехід на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року.

    За перехід на новоюліанський календар проголосували 156 делегатів Собору, проти – 5, повідомляє релігієзнавець Андрій Смирнов.

    При цьому було акцентовано, що парафії та монастирі ПЦУ, за бажанням (що має бути офіційно оформлено на парафіяльних зборах – протоколом), можуть продовжувати залишатися на старому календарі.

    Перехід на новоюліанський календар – це історична подія для Православної Церкви України. Новоюліанський календар – це календар, який використовується більшістю православних церков світу. Він заснований на григоріанському календарі, який є найбільш поширеним календарем у світі.

    Перехід на новоюліанський календар дозволить ПЦУ зблизитися з іншими православними церквами світу і налагодити з ними більш тісну співпрацю. Це також матиме позитивний вплив на екуменічний діалог між Православною Церквою України та іншими християнськими церквами.

    Перехід на новоюліанський календар – це важливий крок на шляху розвитку Православної Церкви України. Він дозволить ПЦУ стати повноправним членом світового православ’я і зміцнити свої позиції в екуменічному діалозі.

    Церковні свята в ПЦУ будуть відзначатися в більш близький час до дат природних явищ. Це дозволить віруючим краще розуміти та сприймати духовний сенс цих свят.

    Найсвіжіше

    Популярне