Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    Відбулось засідання Синоду ПЦУ: що ухвалили?

    26 липня при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Православної Церкви України. У засіданні взяли участь десять членів Священного Синоду, двоє були відсутні з поважної причини.

    Священний Синод заслухав і взяв до відома звіт митрополита Епіфанія про підготовку до Помісного Собору 27 липня 2023 року, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Синодальним рішенням було утворено жіночий монастир у Чернівецькій єпархії та призначено його настоятельку, а також внесені зміни до статутів монастирів у Івано-Франківсько-Галицькій та Запорізькій єпархіях і до статуту Управління Вінницько-Тульчинської єпархії.

    За поданням Комісії з питань канонізації святих Синод благословив місцеве шанування мироточивих ікон – образу Божої Матері «Одигитрія-Дорогобузька» у Рівненській єпархії (а також тексти тропаря, кондака і молитви) та «Спас Мироточивий» у Закарпатській єпархії.

    Синод за поданням Богословсько-літургійної комісії затвердив тексти тропаря і кондака святителю Рафаїлу (Заборовському), митрополиту Київському, а також тексти молитов на возведення в сан протодиякона, протоєрея, ігумена і архімандрита для вміщення їх у Чиновнику архієрейського служіння.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній вручив мандати військовим капеланам ПЦУ. Також до ПЦУ долучився священник УПЦ (МП) Олексій Бекетов.

    Найсвіжіше

    Популярне