Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін і Лукашенко вирішили помолитися після перекидання ядерної зброї до Білорусі

    Диктатори Росії та Білорусі Путін та Лукашенко відвідали острів Валаам, повідомила прес-служба Кремля.

    Після переговорів у Санкт-Петербурзі, третіх з початку літа, Путін і Лукашенко вирушили до Спасо-Преображенського Валаамського ставропігійного чоловічого монастиря. Там вони приклалися до раку з мощами преподобних Сергія та Германа, які, згідно з легендою, захистили монастир від нашестя шведів.

    Потім Путін і Лукашенко побували на службі в храмі Смоленської ікони Божої матері, де, як повідомили пропагандисти, взяли участь у молитві «про дарування перемоги російському воїнству».

    На день раніше Путін і Лукашенко відвідували Кронштадтський морський собор — головний храм Військово-морського флоту Росії, де торкнулися мощів Святителя Миколи Чудотворця.

    Візит на Валаам, перший для Путіна та Лукашенка з 2019 року, відбувся за три дні після того, як розвідка США остаточно підтвердила перекидання до Білорусі російської тактичної ядерної зброї.

    Про плани вперше із радянських часів розмістити ядерні боєголовки за межами РФ Кремль оголосив наприкінці березня, обіцяючи переобладнати 10 літаків білоруських ВПС під ракети «Іскандер». Лукашенко відразу ж назвав російську зброю своєю («ця наша зброя») і пообіцяв використовувати її для захисту суверенітету, зокрема від Польщі, яка, за словами Лукашенка, нібито готується напасти на Білорусь.

    Найсвіжіше

    Популярне