Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    У транзитній зоні: Папа Римський запропонував патріарху Кірілу зустрітися в Москві, — росЗМІ

    Папа Римський Франциск нібито виступив із пропозицією про зустріч із патріархом Російської православної церкви (РПЦ) Кірілом в одному з аеропортів Москви, коли його літак робитиме дозаправлення дорогою до Монголії або назад.

    Про це 23 липня повідомляє російське інформагентство “ТАСС” із посиланням на голову Всесвітнього союзу старовірів Леоніда Севастьянова.

    Севастьянов стверджує, що провів особисту розмову з понтифіком у неділю, 23 липня. Він зазначив, що аеропорт розглядається як транзитна зона, яка вважається нейтральною, і така зустріч не викликала б протидії з боку тих, хто виступає проти візиту Папи Римського в Росію.

    За твердженням Севастьянова, можливими датами для такої зустрічі можуть бути 31 серпня, коли Папа вирушає в Монголію, або 4 вересня, коли він перебуватиме на зворотному шляху. Однак наразі Російська православна церква ще не прокоментувала пропозицію про зустріч.

    Реакція Ватикану та РПЦ

    Варто зазначити, що на момент публікації матеріалу пресслужба Ватикану не коментувала інформацію росЗМІ. Також РПЦ не виступала з відповідними заявами.

    Найсвіжіше

    Популярне