Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Священник Андрій Пінчук попросив митрополита УПЦ (МП) вивести його із заборони в служінні

    Протоєрей Андрій Пінчук, клірик Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП), заборонений у священнослужінні 17 травня 2023 року, звернувся з покаянним листом до свого правлячого архієрея митрополита УПЦ (МП) Іринея. Про це священнослужитель написав на власному Телеграм-каналі.

    “Зауважу, що за всі 20 років мого служіння до мене не було жодних претензій з боку єпархіального архієрея. Всі ці 20 років я сумлінно служив на одній-єдиній парафії – маленькій сільській парафії села Волоське, в якому проживає 1200 людей. Коли я був призначений на парафію, недільне богослужіння відвідували 3 осіб. Зараз громада парафії складається з майже 150 людей, третина з яких – діти, а третина – відвідує богослужіння з регулярністю не менше 1 раза на 2 тижні”, – пише священник Андрій Пінчук.

    Він додав, що його заборона у священнослужінні підірвала богослужбове життя чисельних парафіян та позбавила їх можливості активного церковного життя та можливості брати участь у таїнствах святої Церкви.

    “Вважаю, що справжньою причиною моєї заборони стала моя публічна позиція та численні публікації стосовно деяких важливих церковних питань. Ці публікації стали відповіддю на неможливість по-іншому донести свою позицію до керівництва єпархії і Церкви. Надіюсь на те, що в УПЦ все ж з’явиться можливість не тільки висловлюватись, а й бути почутим”, – заявив клірик.

    Протоієрей Андрій Пінчук зазначив, що внаслідок своєї імпульсивності “дуже часто застосовував у своїх публікаціях неприпустимі жорсткі, ображаючі, принижуючі висловлення, що не лічить православному священнику, який має давати вірним зразок словом і ділом”.

    “Тож від всього серця хочу попросити вибачення за таку мою поведінку і прощення. Бажаю надалі служити Господу нашому як священик УПЦ, тож дуже прошу вивести мене із заборони. Обіцяю нести своє пастирське служіння таким словом, яке буде лікувати та цілити, обіцяю не вживати ображаючих та принижуючих висловів. Обіцяю і надалі працювати заради місії Христової і навернення людей до Євангелія і Церкви”, – написав священнослужитель.

    Нагадаємо, раніше отець Андрій говорив, що вважає Онуфрія «голим королем». Він також стверджував, що в УПЦ зріє великий розкол. 

    Духовний Фронт України детально описав те, що говорив Андрій Пінчук, якому керівництво УПЦ (МП) заборонило звершувати Богослужіння.

    Найсвіжіше

    Популярне