П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Голий король»: Андрій Пінчук про своє ставлення до Онуфрія

    Заборонений в служінні священник УПЦ (МП) Андрій Пінчук розповів про своє ставлення до предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Онуфрія, після застосування до нього санкцій.

    За словами отця Андрія в інтерв’ю “Главкому“, коли перед Митрополитом Онуфрієм стояв вибір між залишенням статусу кво з Московською патріархією або повним розривом і підтримкою Помісної Православної Церкви України, він обрав перший варіант.

    «…коли перед ним як перед очільником церкви постав вибір – залишити статус кво, тобто «порвати з московською патріархією, але не так, щоб дуже», або ж порвати повністю і взяти курс на єдність з ПЦУ, Константинополем тощо – то він не обрав другий варіант, а обрав перший», –  сказав Пінчук.

    Це призвело до наслідків, зокрема заборони в УПЦ (МП) протиукраїнських  священників, які підтримують Україну й ігнорування покарання для колаборантів. Отець Андрій висловив розчарування щодо такої позиції Митрополита Онуфрія, називаючи його “голим королем”, який не бачить наслідків своєї бездіяльності і ізольований у своїх переконаннях.

    «Саме через це і забороняють проукраїнських священників, адже вони мають свою позицію. Але водночас не забороняють колаборантів, розумієте…», – каже Пінчук.

    У завершенні інтерв’ю отець Андрій висловив жаль, щодо особи предстоятеля УПЦ МП, зауваживши, що він вважає митрополита Онуфрія “профдеформованим” і нездатним бачити і чути інших людей. За його словами, Митрополит Онуфрій вірить, що він єдиний, хто правий, тоді як решта повинні мовчати та молитися.

    «Мені його (Онуфрія, – ред.) шкода. Бо я вважаю, що він такий собі голий король. Йому кажуть, що він – святий старець, духоносний вождь, і не бачить того, шо він – голий король. Бо своєю бездіяльністю він зруйнував те, що вибудовувалося 30 років в УПЦ. У нього – профдеформація, назвемо це так. Він нікого не бачить і нікого не чує. Вважає, що він єдиний, хто правий, решті ж належить мовчати та молитися», – підсумував клірик УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне