Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Розказував про біолабораторії та „укронацистів“: Протоієрей РПЦ Ткачов, що „благословляв“ обстріли, постане перед судом

    Перед судом постане протоієрей РПЦ Андрій Ткачов, який “благословляв” російські ракетні обстріли України.

    Про це повідомляє ГУ СБУ у Києві та області, передає Цензор.НЕТ.

    “СБУ завершила розслідування щодо клірика-блогера московської церкви, який благословляв російські ракетні обстріли по українським містам. Служба безпеки скерувала до суду обвинувальний акт стосовно протоієрея російської православної церкви Андрія Ткачова, який веде підривну діяльність проти України. У 2013 році цей представник рпц очолив місіонерський відділ київської єпархії упц (мп) та став ведучим на телеканалі “Київська Русь”. Тут він активно поширював прокремлівські наративи та заперечував існування української державності. Випускник факультету спецпропаганди військового інституту міністерства оборони срср у москві згодом переїхав до росії, звідки публічно підтримав вторгнення до України.

    Як виявили правоохоронці, після початку повномасштабного вторгнення священник у своїх акаунтах у соцмережах поширював пости та відео, у яких він підтримував та героїзував дії військ РФ, поширював наративи Кремля про біолабораторії та “укронацистів”. Священник у своїх дописах стверджував, що “українці самі у всьому винні”. Він поширював думку, що Росія не починала війну, а навпаки – завершує її. Зрадник неодноразово висловлював вдячність окупантам за виконання “брудної кривавої роботи” в Україні.

    Також Ткачов є постійним “експертом” ефірів пропагандистських телевізійних каналів рф, і активно виправдовує воєнні злочини кремля. На власних каналах у Телеграм та Ютуб він публікує свої “проповіді”, в яких закликає загарбників вбивати мирних жителів України. Московський клірик “благословляє” та освячує ракети і закликає випускати їх “на голови українців”, – йдеться в повідомленні.

    Аудиторія цих інформаційних майданчиків складає майже 1,3 млн.

    Наразі клірик РПЦ переховується від правосуддя на території країни-агресора.  

    Найсвіжіше

    Популярне