Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Кіпрської Церкви: Ми впевнені, що незабаром усі Церкви визнають права ПЦУ в православній громаді

    Предстоятель Кіпрської Православної Церкви архієпископ Георгій ІІІ висловив впевненість, що з часом усі Помісні Церкви визнають автокефалію ПЦУ.

    «Незважаючи на те, що інші Православні Церкви зараз можуть відкладати визнання через фактори, що виходять за рамки канонічних чи церковних питань, ймовірно пов’язані із розміром та економічним впливом Росії, ми впевнені, що незабаром усі Церкви визнають права Української Церкви в православній громаді», – сказав він, повідомляє panorthodoxsynod.blogspot.com

    Також архієпископ Георгій ще раз підтвердив той факт, що Церква Кіпру визнає автокефалію ПЦУ, надану Вселенським патріархом.

    «Церква Кіпру визнає автокефалію, надану Українській Церкві Вселенським Патріархом Варфоломієм. Православні інституції визнають, що Вселенський Патріархат історично надавав і продовжує надавати автокефалію Церквам, які раніше були під його юрисдикцією. Вселенські Собори визначили, що північні регіони, Мала Азія та Європа підпадають під юрисдикцію Вселенського Патріархату», – пояснив єрарх.

    Архієпископ Георгій також сказав, що Вселенські Собори визначили, що північні регіони, Мала Азія та Європа підпадають під юрисдикцію Вселенського Патріархату.

    «Першою автокефалію Вселенський Патріархат надав Росії, потім Греції, Сербії, Румунії, Болгарії та іншим країнам. Таким чином, коли Україна здобула незалежність і попросила автокефалію, її надав Вселенський Патріархат. Варто зазначити, що під час надання автокефалії Росії Вселенський Патріархат визначив її географічні межі, що виключали Україну», – пояснив архієпископ Георгій.

    «Згідно з моральними та церковними правилами, які панують у Східній Православній Церкві, Кіпрська Церква визнає дії Вселенського Патріархату щодо надання автокефалії Україні», – підсумував він.

    Визнання автокефалії Української Церкви Кіпрською Церквою є важливим кроком у встановленні повної церковної єдності між двома Церквами. Це також є сигналом для інших православних церков, які все ще не визнали автокефалію Української Церкви, що вони повинні зробити це.

    Нагадаємо, релігійні громади Київщини продовжують переходити до ПЦУ. Також триває „битва“ УПЦ (МП) і ПЦУ за єдність українського православ’я.

    Найсвіжіше

    Популярне