Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦ звернувся до папи Римського, щоб захистив митрополита Павла від „переслідування“

    Очільник РПЦ видав нову порцію брехні і маніпуляцій й лицемірства. Однією рукою він благословляє російські війська на вбивства українців, а іншою нібито захищає УПЦ (МП) від „гонінь“.

    15 липня московський патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) звернувся до предстоятелів Помісних Православних Церков, низки релігійних діячів і представників міжнародних організацій, предстоятелів Помісних Православних Церков, папи Римського, яких повідомив про „переслідування“ митрополита Павла (Лебедя).

    „Рішення суду було ухвалено в контексті триваючих спроб української влади насильно і беззаконно вилучити Києво-Печерську лавру з відання Української Православної Церкви. Це рішення суду, неправосудне і очевидно продиктоване владою України, має на меті залякати вірян, змусити їх відмовитися від захисту своєї релігійної свободи і святинь, і є частиною масштабних гонінь, розгорнутих українською владою проти Української Православної Церкви“, – йдеться в заяві патріарха РПЦ, який благословив російські війська на війну проти України.

    Попри те, що митрополит Павло радів окупації Херсону, і повинен відповідати за свої слова, патріарх РПЦ каже, що ексочільник Лаври зазнає „репресивних заходів за свої релігійні переконання“.

    Він закликав релігійних діячів і правозахисників „звернути увагу на гоніння, що відбуваються в Україні, на канонічну Українську Православну Церкву і вжити всіх можливих заходів для захисту від беззаконного переслідування митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла“.

    Нагадаємо, вчора ввечері стало відомо, що митрополита УПЦ (МП) Павла будуть тримати під вартою, адже суд змінив запобіжний захід. Напередодні йому оголосили про ще одну підозру — у порушенні рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань та виправдовуванні й запереченні збройної агресії РФ, вчиненими службовою особою повторно.

    Раніше митрополит Павло схвально висловлювався про окупацію Херсону росіянами: “Вже сьогодні Херсон благовіствуй радость велію, там уже і прапори російські скрізь… Люди довольні.”

    Митр. Павло у суді 14 липня

    Найсвіжіше

    Популярне