Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Богослов Августин Баб’як: Процес беатифікації митрополита Андрея Шептицького може зрушитися після війни

    Український богослов о. Августин Баб’як, дослідник спадщини Митрополита Андрея Шептицького, висловив свої думки щодо процесу беатифікації цього видатного духовного лідера.

    У інтерв’ю Радіо Свобода він зазначив, що після завершення війни можливо зміниться хід цього процесу.

    За словами о. Августина, після закінчення війни відбудеться візит Папи Франциска до України, і Шептицького можуть оголосити блаженним. Він зазначив, що світ ставиться дуже позитивно до України, але необхідно активно просувати цю ідею та переконувати мудро і аргументовано. Однак, зовнішні перешкоди, зокрема вплив пострадянської путінської агентури, можуть уповільнити цей процес.

    Богослов вважає, що українська дипломатія спільно з Церквою повинна преодолівати ці перешкоди. Він висловив вдячність Президенту Володимиру Зеленському за ефективний візит, зроблений недавно, який сприяє підтримці цього процесу.

    О. Августин також наголосив, що слід звернутися до Ізраїлю з вимогою визнати Митрополита Шептицького “Праведником світу” за його внесок у порятунок євреїв під час Другої світової війни. Він підкреслив, що Митрополит Шептицький був великим гуманістом і пастором, який турбувався про всіх. Він підтримував здоровий патріотизм і націоналізм.

    О. Августин Баб’як закликав до продовження зусиль і активної підтримки процесу беатифікації Митрополита Андрея Шептицького, вважаючи його видатною постаттю, яка заслуговує на визнання.

    Найсвіжіше

    Популярне