Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    У Фатімі папа Франциск молитиметься за мир в Україні

    Зупинка у Фатімській святині була додана до подорожі на Світовий день молоді, оскільки папа Франциск хоче попросити Марію зупинити війну в серці християнської Європи та всі інші війни.

    Про це пише Vatican News.

    Папа Франциск вдруге повернеться до санктуарію Матері Божої у Фатімі, де у травні 1917 року троє дітей-пастушків отримали послання від Марії щодо майбутнього людства.

    У Фатіму Папа прибуде гелікоптером у суботу, 5 серпня. Спочатку папське паломництво передбачало лише зупинку в Лісабоні на Світовий день молоді. Святіший Отець уже відвідав відомий марійний санктуарій з нагоди сторіччя об’явлень у травні 2017 року для канонізації двох маленьких візіонерів Франциска та Жасінти Марто. Той факт, що він вирішив повторно звернутися до Фатімської Матері Божої, є важливим: намір Папи пов’язаний з трагедією війни, яка стосується «мученицької України», яку руйнує російська армія.

    Цей жест єпископа Риму можна прямо пов’язати з іншим, зробленим трохи більше, ніж через місяць після початку війни, а саме – посвята Росії та України Непорочному Серцю Марії, що було проведено в соборі св. Петра 25 березня 2022 р.

    Найсвіжіше

    Популярне