Субота, 25 Травня, 2024
Бiльше

    Російська церква визнала «ЛНР» і «ДНР»?

    Нещодавно в.о. керівника «Финансово-хозяйственного отдела» рпц єромонах Нікандр Пілішін заявив, що очолюваний ним відділ «разом з державними органами займається відновленням храмів у Луганській та Донецькій Народній республіках», а також в «нових регіонах».

    Уривки із заяви були опубліковані на офіційному сайті РПЦ, під заголовком із перифразом його слів, а саме «И.о. председателя ФХУ иеромонах Никандр (Пилишин): Опыт московской программы строительства храмов мы применяем в Луганской и Донецкой Республиках».

    Таким чином російська церква де-факто визнала так звані «ДНР» і «ЛНР». Нагадаємо що на церемонії «прийняття» цих квазіреспублік в склад рф були присутні єрархи рпц. Утім ніяких заяв від офіційних від священноначалія російської церкви не було.

    Проте сам сайт доволі постійно відкрито і офіційно згадує ці так звані нові російські регіони. Проаналізувавши той же сайт наші редактори помітили, що про єпархії, які знаходяться на цих територіях, вказується, що вони знаходяться в складі росії.

    Так зокрема, в адресі Луганської, Бердянської і Ровенської єпархії вказано країну «росію». У єпархіях, що знаходяться в Запоріжжі чи Херсоні, про країну не згадують. Нагадаємо, що ці міста росія теж вважає «своїми новими регіонами».

    Ці маленькі спостереження вкотре демонструють тандем росії та московської патріархії. Як одна так і друга зацікавлені у війні проти України. Перша, завдяки їй, прагне окупувати територію нашої Батьківщини, а друга претендує на її духовну складову.

    Проте ці лукаві плани як однієї так і іншої неодмінно спіткає фіаско, і замість розподілу чужої землі, їх чекає розподіл вироку Гаазького суду.

    Матеріал редакції Духовного Фронту України

    Найсвіжіше

    Популярне