Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій зустрівся із священником, якого РПЦ покарала за молитву „про мир“

    Вселенський патріарх Варфоломій прийняв у своїй резиденції на Фанарі єрея Іоанна Коваля, якого РПЦ позбавила сану через молитву за мир.

    Про це повідомив у телеграм-каналі заборонений у служінні диякон РПЦ Андрей Кураєв.

    «Отець Іван у будиночку! Дуже радий за нього», – коротко прокоментував фото Кураєв.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, у кінці червня Вселенський патріарх виправдав священника, якого РПЦ „заборонила“ за миротворчість. Коваль  виступав проти війни РФ в Україні і звершував „антивоєнні молитви“.

    Синод Вселенського патріархату, розглянув апеляцію священника Івана Коваля, якого позбавила сану Російська Церква і визначив, що причини, за які він був покараний, були не церковними, а зумовлені його ставленням до війни, розв’язаної росією проти України.

    Нагадаємо, 11 травня 2023 р. московський міський єпархіальний суд РПЦ позбавив сану ієрея Іоанна Коваля, який за богослужінням молився не про перемогу РФ у війні проти України, як було наказано, а про мир. 28 червня 2023 року синод Фанар розглянув апеляцію священика РПЦ Іоанна Коваля та «відновив» його у сані.

    У лютому 2023 р. у Підмосков’ї клірик РПЦ Іоан Коваль замінив у молитві слово “перемога” на “мир”. Патріарх московський Кіріл (Гундяєв) особисто заборонив йому проводити служби.

    У січні 2022 р. патріарх московський Кіріл порекомендував священнослужителям вирушити на війну в Україні, а звичайним громадянам порадив збирати кошти для фінансування рашистів.

    Найсвіжіше

    Популярне