П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦ: Треба вміти підтримувати росіян, які йдуть на смерть, коли пролунає команда “в атаку”

    Патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) виголосив нову “проповідь”, яка більше схожа на пропагандистський виступ, адже в ній він говорив про росію, яка попереду західної цивілізації. Крім цього, Кіріл заявив, що зараз священники РПЦ мають підтримувати росіян, щоб коли пролунає команда “в атаку!”, вони встали і йшли на смерть.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт РПЦ.

    «Наші хлопці (російські окупанти, – ред.), насамперед ті, хто вирушає на передову, – каже Кіріл, – дуже потребують духовної підтримки. І в цій ситуації не може бути жодних формальних слів. Потрібно вміти сказати людині те, що її зміцнить, у тому числі тоді, коли пролунає команда “в атаку!” Команда, без якої не може бути перемоги, коли потрібно встати та йти назустріч смерті. І наші хлопці зараз так і роблять — піднімаються з окопів і йдуть назустріч смерті».

    У зв’язку з цим, Моспатріарх Кіріл переконував росіян, що зараз їм треба особливо молитись за російські окупаційні війська в Україні і підтримувати їх матеріально хто чим може. Втім він традиційно не визнав, що російські війська ведуть загарбницьку війну і вчиняють злочини проти мирного населення України.

    «Шукайте можливості, збирайте гроші, надсилайте посилки, по можливості самі їдьте, підтримайте військовослужбовців (загарбників, – ред.). Знаю, що багато вже робиться, але думаю, ще недостатньо, та й у медійному просторі нечасто говорять про допомогу Руській Православній Церкві тим, хто сьогодні у Донецьку, Луганську, на передній лінії фронту», – заявив Гуняєв.

    Він навіть назвав злочинну війну рф проти України – «війною за Батьківщину і свій народ». Крім цього, Кіріл вважає нормальним те, що російські війська воюють проти  України і «захищають наших (російських, – ред.) православних людей на Донбасі».

    На початку своїх слів Гундяєв переконував, що «росія — це реальна альтернатива абсолютно тупиковому розвитку західної цивілізації». «Сьогодні ми справді попереду — зі своїми ідеями, зі своїм цілями, зі своєю вірою, зі своїм патріотизмом», — заявив він.

    Щобільше, Кіріл бреше, що не рф напала на Україну, а Західний Світ озброївся на «наддержаву» росію із «найпотужнішим озброєнням», тому росіяни мають робити все, щоб вони перемогли.

    «І Церква, і всі ті, хто чинить і може впливати на наше суспільство, мають зробити все, щоб росія перемогла, — заявив Кіріл (Гундяєв). — Тому що сьогодні ми зіткнулися з найбільшою небезпекою — західний світ озброївся на нас. Чому? А тому, що ми альтернатива, причому альтернатива дуже приваблива….».

    Найсвіжіше

    Популярне