Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Віряни УПЦ (МП) побили журналіста у Черкасах

    У Черкасах 29 червня стався інцидент, коли парафіяни Свято-Стрітенської парафії УПЦ МП атакували журналіста Максима Ткаченка та пошкодили його техніку.

    Про це повідомляє видання „18000“ в якому працює постраждалий.

    Все трапилося після зборів парафії, на яких прийняли рішення про перехід до Православної Церкви України. Рішення було схвалено одноголосно. Проте, деякі вірники, які підтримують УПЦ МП, зачинились за парканом церкви і відмовлялися пропускати громадян та журналістів на територію.

    „Під час зйомки я підійшов до церкви. Парафіяни туди нікого не пускали, звідти нікого не випускали теж. Тому спочатку я був змушений знімати через паркан, це було незручно. Тому я вирішив спробувати зняти з-під воріт. Коли переключав на інший режим, хтось вдарив ногою по руці й по камері. Після цього відпав мікрофон. Він працює, але пошкоджений. Я не бачив, хто це зробив. Мікрофон спочатку забрали на територію, але після того, як я сказав, що напишу заяву в поліцію, його викинули з-за воріт“, – розповідає Максим Ткаченко.

    У зв’язку з цим 18000 звернулися в поліцію із заявою про перешкоджання журналістської діяльності.

    Нагадаємо, священик-колаборант УПЦ (МП) балотується від путінської партії на Запоріжжі. Також церква УПЦ (МП) на Кіровоградщині похизувалася подякою від військових. Воїни кажуть, ніколи з ними не мали справ.

    Найсвіжіше

    Популярне