Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: „Жодна Церква і жоден християнин не можуть виправдати насильство в ім’я релігії“

    Вселенський патріарх Варфоломій висловив підтримку українському народу, який зазнає серйозних випробувань нечестивою та диявольською війною, яку веде проти нього Російська Федерація, вітаючи в понеділок, 26 червня, на Фанарі посла України в Анкарі Василя Боднара та Генерального консула у Константинополі Романа Недільського.

    Українська делегація, яка найближчими днями відвідає папу Франциска, поінформувала Вселенського патріарха про ситуацію в країні та боротьбу українського народу за свою свободу та захист територіальної цілісності та незалежності Батьківщини, повідомляє orthodoxtimes.com

    Вселенський патріарх нагадав про давні зв’язки Константинопольської Матері-Церкви з українським народом, за безпеку якого, за його словами, а також за панування миру він невпинно молився з першої хвилини, коли почалася війна.

    «Як віруючі у Христа, ми посилюємо наші молитви та повторюємо необхідність миру та єдності», – сказав патріарх, додавши: «Жодна Церква і жоден християнин не можуть виправдати насильство в ім’я релігії. Справжні християни мають бути миротворцями, прагнучи примирення та солідарності, перетворюючи загрози на можливості через діалог».

    Насамкінець він попросив членів української делегації передати своїм рідним та всім українцям його патріарше благословення та батьківські побажання якнайшвидшого відновлення миру та безпеки на рідній землі.

    Нагадаємо, раніше у Волосі тепло зустріли Вселенського патріарха. Також патріарх Варфоломій звершив Літургію в храмі Вознесіння Христового у Греції.

    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне