П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Кардинал від папи Римського відвідає Москву з миротворчою місією

    Кардинал Маттео Дзуппі, Архиєпископ Болоньї та Голова Єпископської Конференції Італії, 28 та 29 червня 2023 р. як посланець Папи Франциска перебуватиме в Москві.

    Про це, заявляє пресслужба Ватикану і російські ЗМІ.

    «Головною метою ініціативи є заохочення жестів людяності, які можуть сприяти вирішенню нинішньої трагічної ситуації та пошукам шляхів для досягнення справедливого миру», – повідомили у Ватикані.

    Нагадаємо, що 20 травня речник Апостольської Столиці, відповідаючи на запитання журналістів, заявив: «Можу підтвердити, що Папа Франциск довірив кардиналові Маттео Дзуппі, Архиєпископу Болоньї та Голові Італійської Єпископської Конференції, завдання провести місію, в погодженні з Державним Секретаріатом, яка б могла посприяти послабленню напруженості у війні в Україні, в надії, яка ніколи не згасала у Святішого Отця, на те, що це зможе започаткувати мирні процеси».

    В днях 5 і 6 червня Папський Посланець перебував у Києві, де провів різні зустрічі як з представниками церковної, так і з представниками цивільної влади, зокрема, з Президентом України Володимиром Зеленським і членами ВРЦіРО, а також відвідав Бучу. По завершенні місії пресслужба Святого Престолу повідомляла, що «результати цих розмов» та «безпосередній досвід жахливих страждань українського народу, спричинених війною, що триває, будуть передані Святішому Отцеві та без сумніву будуть корисними для того, щоби оцінити подальші кроки як на гуманітарному рівні, так і в пошуках шляхів до справедливого та тривалого миру».

    Раніше спецпосланець Ватикану кардинал Дзуппі говорив, що вони не розуміють або забули, що означають бомбардування. Також папа Римський вкотре зустрівся з головним „дипломатом“ РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне