Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Папа Римський вкотре зустрівся з головним “дипломатом” РПЦ

    У п’ятницю, 16 червня, голова Відділу зовнішньоцерковних зв’язків РПЦ митрополит Антоній (Сєврюк) зустрівся у Ватикані з Папою Римським Франциском.

    Головний “дипломат” РПЦ також зустрівся з державним секретарем Ватикану кардиналом П’єтро Пароліном та секретарем у відносинах з державами архиєпископом Полом Галлахером.

    У звітах про зустрічі йдеться, що сторони обговорили “низку питань поточного порядку денного відносин РПЦ та Римо-Католицької Церкви”, а також “широке коло актуальних питань двосторонніх відносин”.

    У коментарі російським медіа Антоній (Сєврюк) розповів про можливість зустрічі патріарха Кіріла із спецпредставником Ватикану кардиналом Маттео Дзуппі, який нещодавно відвідав Київ.

    «Зустріч кардинала Маттео Дзуппі у разі його візиту до Москви з патріархом Московським Кірілом не виключена, якщо кардинал висловить таке бажання і робочий графік Святішого Патріарха дозволить”, – заявив архиєрей РПЦ.

    Це вже п’ята зустріч предстоятеля Римо-Католицької Церкви з головою ВЗЦЗ РПЦ від моменту призначення останнього на посаду влітку минулого року.

    Найсвіжіше

    Популярне