Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    226 релігійних громад на Хмельниччині вийшли з-під впливу УПЦ (МП)

    Із понад 200 релігійних громад, які вийшли із УПЦ (що в єдності з МП) на Хмельниччині, 197 – перейшли до ПЦУ. Решта – мають статус “незалежних церков”. Усього, з 16 по 23 червня 2023 року зареєстровано два статути релігійних громад УПЦ (у селах Морозівка та Зеленці Хмельницького району), які перейшли до ПЦУ.

    Про це Суспільному Хмельницький розповіла директорка департаменту інформаційної діяльності, культури та релігій обласної військової адміністрації Інна Михайлова.

    “Всього, у період з 24 лютого 2022 року до 23 червня цього року розпорядженнями Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статути 226-ти релігійних громад УПЦ у новій редакції, 197 з яких перейшли в ПЦУ”, — говорить Інна Михайлова.

    За її словами, станом на 23 червня 2023 року, на розгляді у Хмельницькій ОВА перебуває вісім звернень релігійних громад УПЦ, які прийняли рішення про перехід до ПЦУ, з проханням реєстрації їх статутів у новій редакції.

    “Близько 40 релігійних громад УПЦ та 11 незалежних православних громад займаються підготовкою відповідних документів для юридичного оформлення прийнятого на зборах громад рішення про перехід в ПЦУ”, — сказала Інна Михайлова.

    Як повідомляє УПЦ (МП): Хмельниччина є лідером серед українських областей за кількістю парафій Української православної церкви Московського патріархату. Їх за офіційними даними УПЦ (МП) в регіоні – 968.

    Найсвіжіше

    Популярне