Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Відбулось перше офіційне архієрейське служіння в столиці Німеччині для української діаспори

    У 2-гу Неділя після П’ятдесятниці, Всіх святих землі Української відбулась знакова подія для української православної спільноти Німеччини. На запрошення Парафії благовірного князя Ігоря Чернігівського УПЦ в Діаспорі м. Берлін (Вселенський патріархат) архієпископ Даниїл Зелінський очолив служіння Божественної Літургії для православних українців Берліна. Адже, після Другої світової війни та радянської окупації це перше офіційне архієрейське служіння Української Православної Церкви в Діаспорі в столиці Німеччини.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    Владика Даниїл всі ці роки опікується українцями закордоном. З його благословіння було утворено благовірного князя Ігоря Чернігівського УПЦ в Діаспорі м. Берлін.

    Для новоутвореної громади зустріч свого архієрея стала важливою підтримкою та радістю. Бо відчуття єдності один з одним та з усім Світовим Православ’ям в молитві є свідченням життя Церкви.

    З Хрестом вітав владику настоятель парафії прот. Олег Коваленко. Далі владику зустрічали отці, які несуть своє служіння в Німеччині та були запрошенні на святкове Богослужіння: секретар єпархії свящ. Олександр Смоктунович (Мюнхен), прот. Роман Садовий (Бад Кіссінген), Священник Іоан Кузь, свящ. Іоан Кузь (Кіль).

    Перед початком Літургії з благословіння першоєрарха УПЦ в Діаспорі Вселенського Патріархату митрополита Антонія Щерби архієпископ Даниїл Зелінський звершив для парафії возведення (хіротесію) у чтеця Артура Комаровського.

    Богослужіння прикрасив хор парафії під керівництвом пані добродійки Ольги Водяницької.

    Після читання Євангелія владика Даниїл звернувся до людей зі словами проповіді. Вся громада разом з владикою щиро звернулись до Бога в молитві за Україну, її військо і перемогу та настання миру.

    По завершенні служби владика привітав усіх присутніх з першим храмовим святом та на пам’ять про своє перебування подарував всім присутнім іконки зі своїм благословінням.

    Також в подяку та за співпрацю у розвитку громади владика подарував пастору St. Thomas Kirche Berlin Ermano MeichsnerErmano Meichsner пам’ятний наперсний хрест.

    Натхненні молитвою та відчуттям єднання вся парафія в кінці заспівала Гімн України.

    Після цього владика продовжив спілкування з українцями за святковою трапезою, приготовленою руками і любов’ю прихожан.

    Нагадаємо, УПЦ США доставила в Україну машини швидкої допомоги та іншу благодійну допомогу.

    Найсвіжіше

    Популярне