Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Двадцять два роки тому Україну відвідував Папа Іван Павло ІІ

    Рівно 22 роки тому Папа Іван Павло ІІ приїхав до України. У межах душпастирського візиту він відвідав Київ і Львів.

    Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    «Візит Івана Павла ІІ був подією, яка надала більшої суб’єктності Україні як державі за часів президента Кучми. Його, по-перше, дуже серйозно готували, і, як на мене, він виставив певні критерії оцінювання успішності всіх наступних папських візитів», — про значення візиту розповів Блаженніший Святослав.

    Глава УГКЦ пригадав, що в часі візиту Папи він був віце-ректором Львівської духовної семінарії.

    «Я з командою був безпосередньо залучений у підготовці візиту. Пам’ятаю, як ми працювали над різними документами, логістикою, підготовкою усіх Літургій і в Києві, і у Львові. Пригадую, як коментував візит Папи на телебаченні й радіо… Його слово до молоді, мабуть, назавжди залишиться золотою сторінкою розбудови нашої незалежної держави», — зазначив Блаженніший Святослав.

    Сам візит Предстоятель УГКЦ назвав епохальною подією.

    «Очевидно, ми хочемо, щоби наступні візити були не нижчого рівня», — зазначив Глава Церкви, говорячи про можливий візит до України Папи Франциска. Вже впродовж кількох років цей візит готується і планується: «Мені особисто Папа сказав, що хоче приїхати до України. Але ми бачимо, що папське бажання потрапляє щоразу в інший контекст».

    Найсвіжіше

    Популярне