Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Онуфрій молився з митрополитом, якого судили за розпалювання релігійної ворожнечі

    Предстоятель УПЦ (Московського патріархату) митрополит Онуфрій у суботу, 17 червня, очолив всенічне бдіння у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі на яке прибув засуджений СБУ митрополит Іоасаф (Губень)

    Про це повідомляє Главком.

    Як відомо, Губень отримав вирок за розпалювання ворожнечі та виправдання окупації. До того, єрарх Московського Патріархату довший час перебував під домашнім арештом.

    Вечірнє Богослужіння відбулось у Києво-Печерській лаврі.

    Нагадаємо, Ленінський районний суд Кропивницького 11 травня виніс вирок ексглаві Кіровоградської єпархії УПЦ МП Іоасафу і секретарю єпархії Романові Кондратюку. Зазначається, що Іоасаф і Кондратюк визнали себе винними у розпалюванні релігійної ворожнечі.

    Суд визнав їх винними за ч. 1 ст. 161 ККУ «Порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань» і призначив три роки позбавлення волі з випробувальним строком два роки та не обіймати керівні посади впродовж року.

    У жовтні 2022 року співробітники Служби безпеки України провели обшуки у керівництва та представників Кіровоградської єпархії УПЦ МП, зокрема, в Іосафа. СБУ виявила листування митрополита Кіровоградського і Новомиргородського з патріархом Московським та вилучила велику кількість виготовлених у РФ антиукраїнських матеріалів, які виправдовували, зокрема, захоплення Криму.

    На засіданні Синоду УПЦ МП в листопаді Іоасаф подав прохання про своє звільнення після обшуків СБУ. Наступного місяця спецслужба повідомила йому про підозру.

    Найсвіжіше

    Популярне