Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Через теракт на Каховській ГЕС руйнується стародавній монастир

    Жіночий монастир у селі Корсунка, що поблизу Нової Каховки, починає руйнуватись після підриву росіянами Каховської ГЕС.

    Про руйнування повідомив окупаційний «мер» Нової Каховки Володимир Леонтьєв, пише Район.Каховка.

    Монастир, збудований наприкінці XVIII століття, перебував повністю під водою кілька днів. Відтак, це не могло не відобразитись на його стані. Як повідомляють окупанти, вода нині спала і пішла вниз, підтоплені фундаменти будівлі. Монастир знаходиться у 15 кілометрах від Нової Каховки.

    Окупаційна влада хоче викачати воду з монастиря, однак, для росіян і колаборантів стало відкриттям, що відкрились промоїни, про які вони не знали. Туди навіть провалилось кілька окупантів.

    У 1784 році, після насильницького включення Криму до складу Російської імперії  замість  Кримського татарського ханства утворили Таврійську область, яку згодом перетворили на Таврійську губернію. Слідом за цими подіями на цю територію стала переїжджати велика кількість жителів сусідніх держав. Одночасно з цим сюди приїхала і група старовірів, що відокремилися від церкви і бажали відновлення в старообрядництві законного священства. Відповідно у 1785 році російська імператриця Катерина ІІ «дозволила» будівництво монастиря, а старообрядцям, які бажають там оселитись, відвели землі.  Будівництво монастиря розпочали у 1787 році

    Найсвіжіше

    Популярне