Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Парафія УПЦ (МП) та її настоятель на Житомирщині приєдналися до ПЦУ

    Свято-Михайлівську парафію села Печанівка відвідав Його Високопреосвященство, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир.

    Про це повідомляє 20 хвилин. 

    Владика приїхав на запрошення настоятеля храму протоієрея Василя Копиняка для знайомства, а також для спілкування із релігійною громадою. На письмові прохання жителів та вірних цієї православної громади та їхнього настоятеля Василя Копиняка, що виявили бажання прилучитися до складу Житомирсько-Поліської єпархії Православної церкви України, керуючим цією єпархією був виданий відповідний указ.

    Архіпастир разом з протоієреєм Анатолієм Міньковичем, благочинним Романівського округу, протоієреєм Василем Копиняком, настоятелем цієї парафії, і вірними відслужили молебні у храмі за перемогу України над російським окупантом та в час посухи.

    Зі слів архієпископа Володимира, з початком повномасштабної війни релігійні громади Житомирщини почали активніше переходити до Житомирсько-Поліської єпархії: «Практично всі священники, які переходять до нас з початку повномасштабної війни, вже почали служити українською мовою: хто самостійно, хто під тиском своїх прихожан».

    Найсвіжіше

    Популярне