Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся зі старшим єпископом Церкви християн віри євангельської

    Предстоятель Православної Церкви України 15 червня зустрівся в Митрополичому домі з Анатолієм Козачком, якого минулого місяця було обрано старшим єпископом Церкви християн віри євангельської.

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, під час зустрічі Церковні лідери обговорювали релігійну ситуацію в нашій країні, духовно-психологічну підтримку українських воїнів, капеланське служіння та антихристиянську позицію, яку займає РПЦ та її очільник Кіріл (Гундяєв), підтримуючи напад на Україну.

    У зустрічі також взяли участь перший заступник старшого єпископа УЦХВЄ Віталій Яцюк та директор Департаменту зовнішніх та міжнародних зв’язків УЦХВЄ Юрій Кулакевич.

    Також митрополит Епіфаній зустрівся з міським головою Переяслава Вячеславом Саулком. Під час спілкування сторони поділилися думками щодо необхідності реставрації храмів Переяслава, які є визначними історичними пам’ятками загальноукраїнського значення.

    Також мова йшла про важливість духовної складової в контексті триваючого повномасштабного російського вторгнення та популяризацію нашої правдивої древньої історії.

    «Ворог постійно намагається привласнити собі наші цінності – території, історію, Церкву та культуру. Тому задля перемоги у цій війні нам необхідно протидіяти загарбникам на усіх поприщах. Хоча зрозуміло, що основний тягар лежить на наших воїнах – новітніх героях, які щодня ризикують життями і жертвують собою заради кожного з нас», – зазначив Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви.

    Нагадаємо, ПЦУ прибула на Асамблею Конференції Європейських Церков.

    Найсвіжіше

    Популярне