Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ за підтримки розвідки запустила ІПСО за участю полонених українців в Угорщині

    Російська православна церква та Служба зовнішньої розвідки Росії запустили спеціальну інформаційно-психологічну операцію за участю українських військовополонених.

    Про це повідомляє Robert Lansing Institute.

    Очікується, що історія з передачею Угорщиною українських військовополонених із Закарпаття покращить імідж Будапешта у регіоні, який значно постраждав унаслідок підтримки урядом Віктора Орбана Росії та блокування рішень ЄС та НАТО на підтримку України.

    Участь російської православної церкви в цій операції також має покращити її становище в Україні, особливо на Закарпатті, де філія рпц функціонувала за назвою «Українська православна церква» і була заборонена місцевою владою як загроза національній безпеці.

    «Процес передачі військовополонених в Україну має всі ознаки активної інформаційно-психологічної операції, оскільки Будапешт зараз готує велику прес-конференцію за їхньою участю, де обговорюватимуться питання мобілізації, служби в армії та перебування у полоні. Суть цього заходу полягає в тому, щоб скомпрометувати українське військове командування та політичних лідерів, а також критикувати поточну мобілізацію. Обговорення цих питань на заході зрештою підтвердить, що ці дії є частиною витонченої розвідувальної операції Росії», — йдеться у публікації.

    Автори вважають, що метою цієї операції є підтримка територіальних претензій Угорщини на Закарпатті, західній частині України.

    «Це опосередковано підтверджує припущення про те, що перед масштабним вторгненням Росії в Україну в лютому 2022 року Будапешт міг отримати від кремля гарантії про передачу регіону Угорщині. Цим і пояснюється той факт, що Угорщина 23 лютого 2022 перекинула колони військової техніки до кордону з Україною. Таким чином, по суті, Будапешт може бути зацікавлений у перемозі Росії над Україною, оскільки це дало б уряду Орбана можливість на територіальну експансію і, як наслідок, підвищення його популярності серед націоналістично налаштованих виборців», — йдеться у статті.

    Найсвіжіше

    Популярне