П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Близько 400 дітей повернуто додому з депортації, проте тисячі інших залишаються в рф

    Український проєкт “Save Ukraine” виявився важливим спасінням для багатьох українців, які опинилися у депортації через дії російських спецслужб.

    У інтерв’ю “Духовному Фронту України” історик Владислав Гаврилов розповів про значний внесок проєкту у повернення дітей та людей на територію України. Однак, російська сторона активно перешкоджає цим зусиллям, не надаючи списків постраждалих осіб.

    За словами Гаврилова, робота “Save Ukraine” спрямована на пошук зниклих українців та установлення контакту з ними. Проект співпрацює з міжнародними правозахисними організаціями та українською стороною для виявлення місцезнаходження постраждалих осіб і їх повернення додому. До цього часу було успішно врятовано близько 400 дітей, проте ця цифра залишається далеко від величезного масштабу проблеми.

    «Приблизно врятовано декілька сотень дітей, близько 400. Десь в такому діапазоні. Але, на жаль, це катастрофічно мало з огляду на той масштаб і на ті цифри, які були вивезені. Тобто, ще дуже і дуже багато. На жаль, російська сторона максимально не йде на контакт, вона не надає списки людей, які були вивезені, фактично це все потрібно власноруч, різними дослідницькими, розслідницькими шляхами шукати, де саме ці люди знаходяться і намагатись їх звідти визволити», – зазначив Гаврилов.

    Нагадаємо, спроби викрадення українських дітей для імперських цілей розкрито істориком Владиславом Гавриловим.

    Найсвіжіше

    Популярне