Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Віцепрем’єр-міністр Угорщини підтвердив передачу групи українських військовополонених Росією на їхнє прохання

    Віцепрем’єр-міністр Угорщини, Жолт Шем’єн, підтвердив, що 8 червня Росія передала групу українських військовополонених із Закарпаття до Угорщини на прохання останньої країни.

    У цій групі знаходяться 11 українських військовополонених нібито угорського походження, і вони можуть бути відправлені до Угорщини без відома Києва, передає Радіо Свобода.  

    “Це є жестом Російської Православної Церкви відносно Угорщини, і ці люди завдячують свою свободу цьому”, – заявив Жолт Шем’єн для atv.hu, не уточнюючи подробиць.

    Раніше українська розвідка не підтвердила передачу Російською православною церквою групи українських військовополонених Угорщині. У ГУР МО України заявили, що проводять перевірку інформацію щодо передачі полонених українців Угорщині. 

    “Ми відстежуємо інформацію, яка стосується українських військовополонених, в тому числі інформацію, яка з’явилася на сайті так званої РПЦ. На сьогодні немає офіційного підтвердження цих даних”, – сказав представник Головного управління розвідки Міноборони та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

    Представник розвідки зазначив, що можливо ця інформація є фейковою і Росія використовує її для відновлення репутації РПЦ та проведення інформаційно-психологічних операцій (ІПСО). Росія також укотре планує розіграти так звану “угорську карту” й актуалізувати уявні проблеми нібито “закарпатського сепаратизму”.

    Як повідомляв “Духовний Фронт України”, у РПЦ заявили про передачу українських військовополонених Угорщині.

    Найсвіжіше

    Популярне