Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Естонія заборонила в’їзд патріарху Кірілу, бо він поширює путінську ідеологію

    Естонія внесла заборону на в’їзд до країни главі Російської Православної Церкви Кірілу (Гундяєву), включивши його до “списку Магнітського” – переліку осіб, які порушують права людини. Про це повідомляє газета Postimees.

    Міністр закордонних справ Естонії вважає, що Кирил є одним із головних пропагандистів путінської ідеології, і його включення до списку є важливим кроком. Він публічно підтримував і розпалював війну проти України, повідомляють Postimees.

    “Патріарх Кирило є одним з найбільших носіїв і прихильників путінської ідеології, – сказав міністр закордонних справ Естонії. – Давно треба було внести його до чорного списку. Він виправдовував та розпалював війну проти України”.

    За офіційним документом, Естонія заборонила в’їзд 58 російським громадянам, включаючи главу РПЦ Кирила Гундяєва, а також дев’ятьох переслідувачів та викрадачів правозахисника Володимира Кара-Мурзи. Хоча вони ще не підпадають під санкції ЄС, Естонія вимагає їх включення до міжнародного режиму санкцій з прав людини.

    Оновлення “списку Магнітського” стало актуальним через завершення терміну заборони на в’їзд, який був встановлений Естонією у 2018 році.

    Міністр закордонних справ наголосив, що Естонія включає до списку осіб, які серйозно порушують права людини, а також тих, хто підтримує ці порушення. Країна не бажає бачити такі особи на своїй території.

    У березні 2022 року Канада ввела нові санкції проти Росії у відповідь на вторгнення в Україну. Патріарх Кіріл (Гундяєв) також потрапив під санкції щодо заморожування активів та заборону на в’їзд до країни.

    Також Литва заборонила в’їзд Кіріла в свою країну. Своєю чергою Чехія запровадила санкції проти патріарха РПЦ Кіріла (Гундяєва).

    Найсвіжіше

    Популярне