Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Перший у списку. Чехія запровадила санкції проти патріарха РПЦ Кіріла (Гундяєва)

    У середу, 26 квітня, Чехія запровадила санкції проти патріарха Російської православної церкви Кіріла (Гундяєва).

    Про це йдеться у рішенні уряду Чехії, про яке пише České noviny.

    Чехія внесла першу людину у свій національний список санкцій, ним став патріарх Кіріл. Його звинувачують у підтримці агресії РФ проти України.

    Йому заборонено в’їзд до Чехії, будь-які фінансові операції через чеські структури і має відбутися заморозка будь-яких його активів у країні.

    “Включення до національного санкційного списку стало можливим завдяки так званому “акту Магнітського”, який набув чинності в січні”, – пише видання.

    Міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський заявив, що для включення будь-якого суб’єкта до списку санкцій умовою є ретельно задокументована діяльність, яка порушує або загрожує територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності.

    Згідно з документом МЗС Чехії, патріарх Кіріл є давнім союзником російського диктатора Путіна та своїми діями активно підтримує російську агресію в Україні. Він використовує своє важливе становище глави РПЦ та своїми проповідями та публічними виступами дає релігійне виправдання та пояснення російської агресії.

    • Раніше Канада запровадила санкції проти Кіріліа, російських пропагандистів та медіа і Велика Британія оголосила санкції проти Гундяєва, пособників путіна та російських полковників.
    • У лютому газета Sonntags Zeitung писала, що в 1970-х роках глава РПЦ патріарх Кіріл  шпигував у Швейцарії для КДБ.

    Найсвіжіше

    Популярне