Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    В Івано-Франківській єпархії освячено новий монастирський храм ПЦУ

    4 червня митрополит Галицький, Керуючий Івано-Франківською єпархією ПЦУ Андрій, Священноархімандрит Свято-Троїцького чоловічого монастиря, що в с. Баня-Березів Косівського деканату, звершив у обителі чин освячення новозбудованого храму на честь Пресвятої Трійці, св. Престолу, іконостасу та очолив у ньому перше богослужіння.

    Новозбудований храм було споруджено на щирі пожертви небайдужих людей за короткий час, передає пресслужба ПЦУ.

    Під час Літургії були піднесені молитви за мир в нашій державі, за українських воїнів та за якнайшвидше припинення війни.

    Єрарху співслужили намісник Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря єпископ Коломийський Павло, вікарій Івано-Франківської єпархії, намісник Свято-Троїцького монастиря ігумен Афанасій, намісник Свято-Михайлівського чоловічого монастиря архімандрит Михаїл, скитоначальник Свято-Покровського скита ігумен Ювеналій та запрошене численне духовенство.

    Після Літургії Його митрополит виголосив проповідь, а також привітав теплими словами намісника та вручив для монастиря Благословенну грамоту Предстоятеля.

    Відправа завершилась освяченням каплиць та хресним ходом довкола храму.

    Нагадаємо, Херсонська єпархія ПЦУ просить про допомогу через екоцид окупантів. Також митрополит ПЦУ пояснив, чому патріарха Кіріла досі не визнали єретиком.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне