Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Господь чує наші молитви і ми віримо, що він дасть сили Україні, яка протистоїть злу

    В Україні перебуває делегація Міжнародного альянсу з питань свободи релігій та віросповідань, яка сьогодні разом з представниками Державної служби України з етнополітики та свободи совісті та членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій відвідала постраждалі від рашистської навали Бучу та Ірпінь і на власні очі побачила, якими трагічними та жахливими є наслідки «русского міра».

    Настоятель храму Святого апостола Андрія Первозваного в Бучі, на території якого у братській могилі поховали мирних людей, яких вбили і закатували росіяни, розповів делегації шокуючі і трагічні подробиці окупації, через які довелося пройти місцевим жителям і свідком яких він був: вбивства мирних людей на вулицях, поховання місцевих жителів, які загинули під час окупації, про неможливість ховати на цвинтарях, про ексгумацію та масові поховання невпізнаних тіл. “Тіла 119 загиблих поховали 10 березня 2022 р. в братській могилі на території Церкви Св. апостола Андрія Первозванного. Серед них були 115 мирних жителів, зокрема 30 жінок і двоє дітей. Пізніше, після звільнення Бучі, тіла було ексгумовано для проведення судово-медичної експертизи, а згодом перепоховано їхніми родинами, — розповів отець Андрій Головін. —  У Київській області загинуло майже півтори тисячі людей, лише в Бучі понад 450 людей і, на превеликий жаль, знаходять все нові і нові жертви. Усіх цих людей було вбито і закатовано. Такий їхній спосіб ведення війни. Це і є справжнє обличчя “русского міра”, як ідеології повної зневаги до принципів прав людини та гуманітарного права”.

    У перші дні російського вторгнення в Україну російські війська окупували Бучу. Окупація тривала 33 дні.

    8 квітня почали ексгумацію тіл з братської могили біля церкви Андрія Первозванного і всіх святих, щоб ідентифікувати людей та встановити обставини їхньої смерті. Було знайдено багато тіл зі зв’язаними за спиною руками, з відрізаними кінцівками; інші жертви були застрелені просто на вулиці, під час їхніх повсякденних справ. Фотодокази масових убивств з’явилися 1 квітня 2022 р., після того, як російські війська вийшли з міста. Делегація мала можливість оглянути розташовану у храмі фотовиставку про звірства росіян у Бучі. Всі були вражені фото-свідченнями військових злочинів, які на території окупованої Бучі у лютому-березні 2022 року вчинили російські війська.

    “Ми побачили злочини, які не можна було й уявити, що таке можливо у 21 столітті.  Подібне я бачив на історичних фото Другої світової війни, часів Голокосту. І те, що тут відбулося не можна забути і пробачити”, – сказав керівник делегації Роберт Рехак, заступник Голови Альянсу з питань свободи релігій та віросповідань.

    Делегація Міжнародного альянсу з питань свободи релігій та віросповідань разом з представниками різних релігійних громад та конфесій здійснили тиху молитву біля меморіалу на місці братської могили та  спільний молебень у храмі  святого апостола Андрія Первозванного.

    “Господь чує наші молитви і ми віримо, що він дасть сили Україні, яка протистоїть злу.

    І хоча ми будемо  від вас на відстані, але ми з вами! Розраховуйте на нашу підтримку”, —  сказав  Роберт Рехак.

    Перший заступник Голови ДЕСС Віктор Войналович подякував делегації за візит і молитовну та гуманітарну підтримку України у цей складний час для нашої держави.

    “Світ сколихнули звірства Росії на Київщини. Це були перші кадри злочинів. Буча стала відома всьому світові шокуючими і трагічними подробицями російської окупації  та передвісницею подібних трагедій на інших тимчасово окупованих землях України”, — сказав Віктор Войналович. — Світ не має права забути ці злочини, зобов’язаний покарати їх виконавців — неофашистів 21 століття”.

    Найсвіжіше

    Популярне