П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Через підрив греблі Каховської ГЕС затоплено сім храмів УПЦ (МП)

    Унаслідок підриву російськими окупантами греблі Каховської гідроелектростанції затоплено сім храмів Херсонської єпархії Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом).

    У зоні лиха опинилися храми на честь Касперівської ікони Пресвятої Богородиці та на честь святого великомученика Георгія в Херсоні, храм в ім’я святої рівноапостольної Ніни в місті Олешки, Миколаївський храм у селі Садове, храм на честь ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» в селі Праві Саги і храм на честь Корсунської ікони Пресвятої Богородиці в селі Піщанівка Херсонського району, а також Андріївський храм у селі Кардашинка Скадовського району, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

    Подробиці подій повідомляє сайт храму на честь ікони Божої Матері «Касперівська», розташованого в херсонському районі Корабел: «Ми знаходимось на острові, який з усіх сторін оточений водою – зараз мікрорайон повністю затоплений на 1,5-2 метри у висоту водою, яка постійно прибуває. <…> Зараз храм затопило – у середині церкви плаває вода, руйнуючи як саму будівлю храму, так і церковне начиння, меблі та ікони. Також постраждала і церковна пекарня, у якій пекли благодійний хліб та готували обіди для постраждалих херсонців – зараз пекарня та її сировина також затоплені».

    Віряни просять надати допомогу священникам храму та їхнім сім’ям, парафіянам і всім жителям підтопленого регіону.

    Найсвіжіше

    Популярне