Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Голова ДЕСС обговорив з делегацією Лютеранською Церквою Данії виклики для релігійних громад

    Про рівень міжконфесійної толерантності та консолідацію церков і релігійних організацій в Україні в умов воєнного стану, про агресію та воєнні злочини росії проти релігійних громад України, масштабні руйнування культових споруд внаслідок масивних ракетних і артилерійських обстрілів рф, про виклики для свободи віросповідання, які переживають релігійні спільноти на тимчасово окупованих територіях України йшлося під час зустрічі Голови ДЕСС Віктора Єленського з делегацією Євангелічно-Лютеранської Церкви Данії, очолюваною преподобним д-р Нільсом Найманом Еріксеном, членом Національної ради з міжнародних відносин ЄЛЦ в Данії (Народної Церкви).

    Про це повідомляє сайт ДЕСС.

    Віктор Єленський засвідчив глибоку вдячність релігійним лідерам з Данії за всебічну підтримку України та підкреслив важливість єднання зусиль релігійних громад України та світу в протистоянні російській агресії проти України задля встановлення справедливого миру.

    Представники Данської Церкви висловили незмінну підтримку і солідарність у боротьбі за свободу та захист демократичних цінностей і акцентували на зацікавленості у подальшій комунікації.

    Було докладно обговорено напрямки співпраці з Євангелічно-Лютеранською Церквою Данії в контексті підтримки України під час війни. Особливу увагу було приділено зміцненню і розширенню можливостей місії, яка б опікувалася духовними потребами українських біженців у Данії.

    Нагадаємо, уповноважений з прав людини закликав кардинала РКЦ сприяти поверненню цивільних заручників, включаючи священиків, утримуваних РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне