Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Уповноважений з прав людини закликав кардинала РКЦ сприяти поверненню цивільних заручників, включаючи священиків, утримуваних РФ

    Уповноважений Верховної Ради з прав людини, Дмитро Лубінець, закликав кардинала Маттео Марія Зуппі, архиєпископа Болоньї та президента Італійської єпископської конференції, сприяти поверненню цивільних заручників, зокрема священників, яких утримує Російська Федерація.

    Про це йшлося на зустрічі, яка відбулася у понеділок у Києві, передає Укрінформ.

    За оцінками Лубінця, кількість цивільних заручників становить приблизно 27 тисяч осіб, але точні дані встановити складно. В цю категорію входять представники різних конфесій.

    “Російська Федерація масово затримує цивільних. Приблизна цифра, яку ми зараз називаємо, 27 тисяч громадян України. Але точно встановити неможливо. Сюди входять і священники. Причому з різних конфесій. Окремо я зверну вашу увагу на те, що два священники Української греко-католицької церкви були затримані на тимчасово окупованій території і знаходяться у полоні Російської Федерації. Так само ми просимо вас зробити все можливе, щоб їх врятувати”, – сказав Лубінець.

    Дмитро Лубінець також наголосив на триваючих утисках прав вірян на тимчасово окупованих територіях Росією, де було руйновано 305 релігійних споруд. Він закликав до зусиль у боротьбі з цими порушеннями та захисту прав людини в контексті релігійної свободи.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній звинуватив Росію у геноциді та злочині проти людяності через підрив Каховської ГЕС.

     

    Найсвіжіше

    Популярне