Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Підрив Каховської ГЕС: митрополит Епіфаній звинуватив Росію у геноциді та злочині проти людяності

    Митрополит Епіфаній засудив затоплення Росією пониззя Дніпра, яке поставило під загрозу життя сотень тисяч мирних українців. Він назвав це актом “російського державного терору” й “антихристовою, людиноненависницькою ідеологією руського міра”.

    “Затоплення пониззя Дніпра, смертельна небезпека для сотень тисяч людей, хто живе у зоні ураження повінню після акту російського державного терору на Каховській дамбі, довгострокова небезпека для Запорізької АЕС через порушення нормального циклу охолодження реакторів – все це плоди антихристової, людиноненависницької ідеології «русского міра», яка в жертву молоху кремлівської імперії готова приносити все та не зважати на наслідки”, – зазначив предстоятель ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній прямо звинуватив російського президента Путіна та його прибічників у “злочинах проти людяності” та сказав, що їх чекає вічне прокляття й осуд разом з дияволом.

    «За страждання, пролиту кров і смерть невинних прокляття і вічне осудження з дияволом і слугами його чекає на кремлівського тирана і всіх, хто виконує його злочинні накази. Підношу молитви до Бога про захист для тих, хто зараз у небезпеці, та закликаю до такої молитви всіх віруючих!», – підсумував предстоятель ПЦУ.

    Це одні з найрізкіших слів, якими предстоятель ПЦУ користувався, говорячи про російську агресію. Він також закликав усіх віруючих до молитви за жертв повені.

    Нагадаємо, на світанку 6 червня стало відомо про часткове руйнування дамби Каховської ГЕС. Українська влада звинуватила у підриві дамби російські окупаційні сили, які захопили і контролюють гідроелектростанцію від 24 лютого 2022 року. Руйнування цієї гідроспоруди, кажуть фахівці, наразило на ризик велику кількість цивільного населення і створило загрозу для системи охолодження реакторів Запорізької АЕС. ​

    Найсвіжіше

    Популярне