П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    До ПЦУ переходить парафія одіозного митрополита Паканича

    Село Проців на Бориспільщині ухвалило рішення про розрив з УПЦ (МП). Віряни останньої влаштували провокації.

    Про це пише Юлія Кияшко.

    Як повідомляє жінка, 3 червня відбулися збори вірян. Єдиним і головним питанням було перехід церкви УПЦ (МП) у ПЦУ.

    Спочатку збори планували провести 27 травня. Відповідне звернення направили до голови Процівської територіальної громади. На його ж прохання, збори перенесли на 3 червня.

    Щоб не викликати провокацій, зібрання вирішили проводити не біля церкви, а поблизу дитячого садочку. Місце, час та дату події винесли на загал, тож усі охочі віряни могли взяти участь у реєстрації та голосуванні.

    За словами жінки, парафіяни УПЦ МП влаштували ходу протесту під час якої агресивно поводилися та провокували на бійку.

    «Цивілізовано і правомірно – це не для московських попів. Їм потрібно шоу з ображеними прихожанами. У їхній ході було приблизно 15 жителів нашого села. Решта людей привезені з Київської області. Молодики штовхали і спеціально провокували на бійку. Священника з Процівської церкви у ході не було. Мабуть, йому було б незручно перед прихожанами визнати те, що церква належить МП. Всі звірства, які роблять росіяни з українцями, доводять те, що МП не місце в Україні! Процівська громада прийняла рішення про перехід УПЦ до ПЦУ. Початок є і завершення буде обов’язково!!! Завершення буде Перемогою світла над темрявою!» – пише Юлі Кияшко.

    Нагадаємо, на Київщині до ПЦУ долучилась нова парафія: священник не підтримав рішення. Також на Донеччині перший священник вийшов із УПЦ (МП) та приєднався до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне