П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Донеччині перший священник вийшов із УПЦ (МП) та приєднався до ПЦУ

    На Донеччині вперше колишній клірик Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) перейшов до Православної Церкви України.

    Мова йде про отця Павла Шевкаленка. Про визначну подію повідомив митрополит Донецький і Маріупольський ПЦУ Сергій, передає “Вчасно”.

    Указом митрополита протоєрея Павла зарахували до штату кліриків Донецької єпархії ПЦУ. Його призначено штатним священником храму в Новогродівці.

    “Отець Павло прийняв вірне рішення і обрав ту канонічну Церкву, яка молиться за свій український народ і за своє військо. Безперечно, його колишнє керівництво та „брати священики“ почнуть залякувати різними способами, але він разом з матушкою зробили розумний крок і увійшли в родину канонічної, автокефальної, помісної Православної Церкви”, — зазначає митрополит Сергій.

    До повномасштабного вторгнення Росії на Донеччині налічувалося 136 парафій Православної Церкви України. Під час війни українська церква поруч зі своїми вірянами. За рік повномасштабного вторгнення Донецька єпархія ПЦУ надала Збройним Силам України, пораненим бійцям та нужденним допомоги на близько 100 мільйонів гривень.

    Найсвіжіше

    Популярне