Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архімандрит Софроній розповідає про активність ПЦУ: Храми повні, 12 хрещень за тиждень

    Архімандрит Софроній Чуприна поділився своїми спостереженнями про Вінницький собор та активність парафіян ПЦУ. Він заперечує твердження УПЦ (МП) про порожні церкви, стверджуючи, що в соборі регулярно відбуваються хрещення та інші таїнства.

    «За минулі вихідні тільки я охрестив 10 чоловік, ще двоє хрестин звершив серед робочого тижня. Загалом тільки за вихідні в соборі охрестили дванадцять дітей», – пише єромонах Софроній.

    Зазначається, що на вихідних бажаючих хреститися та вінчатися так багато, що потрібно записувати їх на конкретний час.

    Крім цього, проводяться катехізичні бесіди для майбутніх хресних батьків та наречених.

    «Минулого року катехізацію пройшли 1225 чоловік, і лише в соборі охрещено 355 чоловік. Також в соборі діє молодіжно-дитячій хор і недільна школа для дітей. Кожного дня правиться Божественна Літургія. Життя в соборі вирує», – ділиться священнослужитель ПЦУ.

    Архімандрит також зазначив, що кількість релігійних громад, які хочуть приєднатися до ПЦУ, перевищує кількість духовенства єпархії, і навіть священники собору опікуються парафіями, щоб не залишити людей без богослужінь. Він вважає, що це свідчить про живі та перспективні громади, які вибрали шлях ПЦУ.

    «А це вщент розбиває брехливі твердження рупорів московського патріархату, що люди, які залишили їхню структуру, є „невіруючими“ і „нецерковними“, а храми „залишаються порожніми“», – підсумував архімандрит Софроній.

    Нагадаємо, на Київщині до ПЦУ долучилась нова парафія. Священник не підтримав рішення парафіян. Також Священник, що долучився до ПЦУ розповів, що у нього з’явилося відчуття довершеності і враження, що “дихає на повні груди”.

    Найсвіжіше

    Популярне