Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Священник, що долучився до ПЦУ: з’явилося відчуття довершеності і враження, що “дихаю на повні груди”

    У соціальних мережах протоєрей ПЦУ Дмитрій Пасічник поділився своїми думками про наявність благодаті в Православній Церкві України (ПЦУ) і внутрішні переживання священника під час богослужінь.

    У своєму дописі У фейсбуці він відповів на запитання колеги з УПЦ (МП), який цікавився, чи присутні в ПЦУ ті особливі духовні відчуття, які відчуває священник під час звершення Божественної Літургії.

    “Будучи священником, я майже 13 років перебував в адміністративному складі УПЦ та лише декілька місяців, як продовжую своє служіння в складі ПЦУ. Засвідчую – в ПЦУ є Божественна благодать! Ті внутрішні почуття нікуди не зникли. Ти звершуєш богослужіння з тим же благоговійним страхом і трепетом та відчуваєш особливу близькість до Бога під час звершення таїнства Євхаристії (Божественної літургії)”, – зазначив священник Дмитро.

    Протоєрей ПЦУ наголосив, що не існує конкретного приладу, який би вимірював рівень благодаті.

    Отець Дмитро навіть зауважив, що з’явилося відчуття “довершеності” і враження, що він “дихає на повні груди”. Він закликав до любові до Бога і виконання Його заповідей, переконаний, що Святий Дух, «який невидимо діє в Церкві Христовій, наповнює благодаттю серце кожного, хто любить Бога та виконує Його заповіді».

    Цей допис священника викликав жваву дискусію серед користувачів соціальних мереж.

    Одна із коментаторів написала: «Так, є Божа Благодать в церквах ПЦУ. Я, наприклад, відчула, перейшовши з УПЦ в наш Собор Православної Церкви України! Це така Божа Благодать! Де ти відчуваєш в своєму Храмі! Піснеспіви хористів, Українською мовою. Проповіді Священників українською мовою. А головне Божественну Літургію !… Кожне слово молитви западає в душу і ти розумієш про що Божа Молитва. Переходьте віряни з УПЦ в ПЦУ ! Тут Божа Благодать! Тут все своє, українське. Слава Богу».

    Інша вірянка написала, що отримала зцілення від недуги в ПЦУ: «Я була важко хвора, три роки по психлікарнях нічого не дали. Порадили звернутися до церкви. Це був мій останній шанс. Через пів року сповіді, покаяння, молитов я зцілилась повністю. Мене зняли з обліку у психіатра, я працюю вихователем в дитячому садку. Православна церква України – благодатна церква Христова. Христос посеред нас – є і буде!!!».

    Нагадаємо, архімандрит Онуфрій розповів, що УПЦ (МП) все одно знаходиться в єдності з ПЦУ попри відсутність офіційного діалогу.

    Найсвіжіше

    Популярне