Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Всеправославна Єпископська Асамблея Бенелюксу зосереджена на розвитку та взаємодії православних громад

    Православна Єпископська Асамблея Бенілюксу (CEOB) була скликана на своє 26-е засідання, яке відбулося в штаб-квартирі Православної Архієпископії Бельгії, в Брюсселі, у вівторок, 6 червня, під головуванням митрополита Бельгійського Афінагора. У зустрічі також взяли участь митрополит Дубненський Іоанн (РПЦ), єпископ Неамтський Марк, представник від імені митрополита Румунського Патріархату Йосифа, єпископ Грузинського Патріархату Досифей, митрополит Болгарського Патріархату Антоній та єпископ Аполлонійський Іоаким, єпископ-помічник митрополита Бельгійського Афінагора від Вселенського патріархату.

    Єпископи помолилися за упокій душі почесного митрополита Бельгійського Пантелеймона, який відійшов у вічність 24 січня 2023 року і був президентом Єпископської Асамблеї від її створення у 2010 році до 2013 року, передає orthodoxtimes.com

    Вони згадали про паломництво Православної Єпископської Асамблеї Бенілюксу до Грузії, поділилися своїми враженнями та досвідом від цієї поїздки та зустрічі з Патріархом Грузії Ілією.

    Єпископи обмінялися думками про проблеми та перспективи православних парафій у Бельгії. Вони взяли до відома події в житті Православної Церкви в Нідерландах і літній табір для дітей та молоді, який відбудеться з 23 по 29 липня 2023 року в Хоге Рілен (Бельгія).

    Вони також згадали про зусилля, спрямовані на збереження релігійних курсів, які, як видається, натрапляють на труднощі у Валлонії. Вони також закликали тих, хто бажає викладати курс православної релігії, звертатися до адміністрації Православної Церкви в Бельгії.

    Єрархи також були поінформовані про зміни та ситуацію з тюремним капеланством в Бельгії і також звертаються до потенційних кандидатів.

    Вони говорили про важливість великопісних співслужінь у трьох країнах Бенілюксу та з інших нагод як сильного знаку єдності Православної Церкви, попри поточні проблеми.

    Єпископи обмінялися інформацією та новинами зі своїх єпархій.

    Наступна зустріч Православної Єпископської Асамблеї Бенілюксу запланована на 6 листопада 2023 року.

    Православна Єпископська Асамблея Бенілюксу була створена рішенням Четвертої Передсоборної Всеправославної Наради, що відбулася в Шамбезі (Женева) в червні 2009 року.

    Нагадаємо, Ставропігія Вселенського Патріархату видала текст літургії святителя Іоана Золотоустого у перекладі з грецької.

    Найсвіжіше

    Популярне