Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Спеціальний посланник папи Римського Франциска відвідав Бучу

    Кардинал Маттео Зуппі, Спеціальний посланник Папи Римського Франциска, відвідав Бучу на Київщині у важливому миротворчому візиті, що став першим таким візитом Посла Папи до України. Разом з головою Київської ОВА Русланом Кравченком та представниками місцевої влади, делегація оглянула церкву святого Андрія Первозванного, де були поховані 119 мирних мешканців під час окупації.

    Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

    У своєму зверненні  голова Київської ОВА Руслан Кравченко наголосив, що візит кардинала Зуппі свідчить про визнання важливості, яку Україна має для світового миру та свободи. Він також зазначив, що кардинал на власні очі побачив, яку велику ціну українці платять за ціль свободи та миру не тільки у своїй країні, але й у всьому світі.

    Під час зустрічі, кардинал Зуппі розповів про подібні страшні злочини, які сталися під час нацистської окупації італійського міста Болонья.

    «Подібні історії є болем для всього цивілізованого світу. Посланник Папи Римського розповів про масові вбивства нацистами мирних людей біля італійського міста Болонья. Українці, як ніхто інший, прагнуть, щоб подібні страшні злочини проти людства ніколи не повторювалися», – наголосив очільник обладміністрації.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній звинуватив Росію у геноциді та злочині проти людяності через підрив Каховської ГЕС.

    Найсвіжіше

    Популярне