Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Кардинал РКЦ Маттео Зуппі висловив підтримку Україні та закликав захистити дітей від наслідків війни

    Кардинал Маттео Зуппі підтвердив свою підтримку України та висловив глибоку турботу про дітей, які страждають від війни, під час зустрічі з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем у Києві. Він наголосив на тому, що війна є кроком назад, що руйнує все, і особливо страждають найбеззахисніші — діти.

    Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

    Кардинал Зуппі поділився своїм враженням про гостинність, з якою італійці прийняли українських дітей, які були евакуйовані до Італії. Він зазначив, що українські та італійські діти швидко знайшли спільну мову та стали справжніми друзями. Кардинал запевнив, що Церква зробить все можливе для захисту життя дітей.

    У свою чергу, Дмитро Лубінець розповів кардиналу про успішні зусилля України щодо повернення дітей, яких незаконно вивезли з країни під час війни. Він зазначив, що повернення кожної дитини є складною операцією, але Україна не припинятиме зусиль для повернення своїх громадян. Обмін військовополоненими та депортація українських дітей також були обговорені під час зустрічі.

    Сторони також обговорили питання обмінів військовополоненими та депортації українських дітей.

    Нагадаємо, 5 червня спеціальний посланник папи Римського Франциска відвідав Бучу.

    Найсвіжіше

    Популярне