Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) із Харківщини, який прославляв рашистів

    Служба безпеки задокументувала підривну діяльність ще одного настоятеля храму УПЦ (МП) у Харківській області.

    Під час тимчасової окупації регіону він підтримав російських загарбників і «на власному прикладі» закликав зробити це інших місцевих жителів. Втім, коли розпочався контрнаступ ЗСУ на Харківщині, клірик, прихопивши майно релігійної громади, втік разом з військами РФ, повідомляє пресслужба СБУ.

    Невдовзі разом із сім’єю оселився на території країни-агресора. Уже звідти він записав відеокоментар, в якому російську агресію проти України назвав «війною всього світу з руським міром».

    Однією з перших це відео розмістила на власному Телеграм-каналі прокремлівська партія рф «Єдіная Росія». Згодом «виступ» клірика «підхопили» інші численні пропагандистські медіаресурси країни-агресора, у тому числі центральні канали «росТБ».

    Результати ініційованої СБУ експертизи підтвердили факти злочинної діяльності представника УПЦ (МП).

    На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії рф проти України з використанням засобів масової інформації).

    Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на території росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

    Викриття і документування проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

    Найсвіжіше

    Популярне