Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Черкащині Іркліївська громада вирішила перейти до ПЦУ

    Релігійна громада селища Іркліїв Чорнобаївського району Черкаської області ухвалила історичне, відповідальне і важливе рішення – одностайно перейти до Православної церкви України – української помісної православної церкви.

    Про це пише в «Фейсбуці» колишній політичний в’язень кремля, відомий український журналіст, а нині заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

    Свято-Троїцький кафедральний собор після завершення юридичних процедур з перереєстрацією буде частиною ПЦУ. Храм відкритий для вірян в продовжить задовольняти духовні та релігійні потреби іркліївців.

    d1df5bbe11539eb663a60d968fea5397_0_1400_

    Голосування відбулося у мирний, цивілізований спосіб попри чутки про можливі провокації.

    «Вітаю громаду з мудрим рішенням», – зазначив Роман Сущенко.

    «Відбувся захід, на якому жителі-віряни одностайно проголосували за перехід з УПЦ МП, до ПЦУ! Дякую організаторам, дякую всім причетним, особисто хочу подякувати Михайло Романюк священнику ПЦУ, дякую знімальній групі з телеканалу “Вікка”, дякую всім небайдужим односельчанам, які не побоялись можливих провокацій , та прийшли підтримати своїми голосами перехід до ПЦУ! Друзі ви неймовірні!Разом ми сила! Нарешті і в нашій Свято-Троїцькій Святині буде звучати молитва на українській мові!», – пише Ліна Найда.

    Найсвіжіше

    Популярне