П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Лукавство і брехня, – єромонах Онуфрій про «автокефальний» статус УПЦ (МП)

    Парафіяни УПЦ (МП) кожного разу очікують важливих рішень від Синоду. Якихось заяв, але нічого не відбувається. Вони спостерігають за призначенням нових єпископів, переміщенням ігуменів та вікаріїв, але не бачать жодних конкретних змін.

    Про це в інтерв’ю “Духовному Фронту України” розповів єромонах Онуфрій, який нещодавно долучився до ПЦУ.

    Він назвав “лукавством” заяви представників УПЦ (МП), що вони не належать до РПЦ, але водночас не вважають себе автокефальною церквою, бо це був би “розкол”.

    «Це є брехня. Обманювання людей, які проукраїнськи налаштовані і які ніяк не налаштовані. Тобто вони кажуть, що вони не з РПЦ, але і не автокефальні. А як так?», – зазначає архімандрит.

    «Мені задавав таке питання, один мій знайомий священник і я йому кажу… Він так наполягає, що УПЦ (МП, – ред.) – це незалежна автокефальна церква, що вони відійшли від Московського патріархату і тому він не розуміє, чому «ганєнія». Я задав йому одне питання: «Хто з інших предстоятелів автокефальних православних Церков, хоча б один, на великому вході (урочистий момент під час Божественної Літургії, – ред.) поминає митрополита Онуфрія, як рівного собі?». Ніхто», – пояснив священнослужитель ПЦУ.

    Це свідчить про те, що УПЦ (МП) не має рівноправного статусу в очах інших автокефальних церков. Ці думки архімандрита Онуфрія відображають проблематичний і нестабільний стан УПЦ (МП) і невизнання її “автокефалії” в широкому православному світі.

    Нагадаємо, на Буковині на похороні полковника ЗСУ священник УПЦ (МП) обзивав ПЦУ «цирком».

    Найсвіжіше

    Популярне